ADALETİN TESİSİ İÇİN NÖBETTEYİZ!

İstanbul Çağlayan'da başlayan ve 85 hafta süren Adalet Nöbeti Anadolu’da devam ediyor. Bursa Barosu’nun düzenlediği birinci nöbet, Bursa Adalet Sarayı'nda tutuldu. "Adalet Nöbeti"ne, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, birçok baro başkanı ve barolardan gelen temsilciler ile birlikte katıldı.

Bursa Adalet Sarayı önünde tutulan nöbette konuşan Sağkan, İstanbul Çağlayan'da 85 hafta boyunca devam eden Adalet Nöbeti’ne gönülden ve içten bir şekilde Ankara Barosu olarak katılım sağlandığını belirterek, "Avukat tutuklamaları üzerinden başlayan bu nöbetler, hep ifade ettiğimiz üzere avukat tutuklamaları için değildir. Avukatın tutuklanması vatandaşın ses tellerinin kısılmasıdır. Vatandaşın susturulması temel hak ve özgürlüklerinin yok edilmesi, ayaklar altına alınmasıdır. Bu nöbet işte bu yüzden başlamıştır." şeklinde konuştu. 2018'de 440 kadının öldürüldüğünü, son 16 yılda 18 yaşın altında 440 bin çocuğun doğum yaptığını, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını ve bu noktada ülkemizin 3. sırada olduğunu söyleyen Sağkan: "Son on yılda 482 bin kız çocuğu devletin izniyle evlendirildi. Son altı yılda 142 bin çocuk anne oldu. 15 yaşın altında istismara uğrayarak doğum yapan çocuk sayısı 15 973. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre yılda ortalama 17 bin istismar davası açılıyor. Çocuk işçi sayısı 2 milyona ulaştı. On çocuktan sekizi kayıt dışı çalışıyor. 2018 yılında 15 - 17 yaş aralığında 3 çocuk işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Bu çocuklar tarım emekçileriydi. Yaklaşık 700 çocuk anneleriyle birlikte cezaevlerinde." dedi. İş cinayetlerinde Avrupa birincisi olduğumuzu diyen Sağkan 2016 yılında 1405 emekçinin hayatını iş kazalarında kaybettiklerine dikkat çekerek "Binlerce KHK'lı haklarında hiçbir soruşturma olmadığı halde yahut takipsizlikle veya beraat ile sonuçlanan soruşturma ve kovuşturma aşamalarına rağmen yaşarken ölüme terk edildiler. Çalışma hakları ellerinden alındı. Biz işte bu tablo olmasın diye nöbetteyiz." diye konuştu.