ADALET NÖBETİ İSTANBUL´DA TUTULDU

İstanbul Barosu'nun ev sahipliğinde ve 22 Baro Başkanının katılımlarıyla "Adalet Nöbeti" tutuldu.
21 Haziran 2019 Cuma günü Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen nöbete, Ankara Barosu adına Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel katıldı.
Ankara Barosu Başkanı Sağkan şöyle konuştu:
"Her seferinde şunu izah etmeye çalıştık; biz burada adil yargılanma hakkını, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve savunma hakkını savunmak için, savunmaya dönük saldırıları durdurmak için nöbetteyiz dedik. Bu hakları avukatlar için istemiyoruz, biz bu hakları vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini savunmak için istiyoruz. Çünkü avukat olmadan savunma, savunma olmadan yargı olmaz.
Adaletten alacaklı olanlar için; hak hukuk ve adalet adına nöbetteydik ve ne kadar haklı olduğumuzu vatandaşın en temel hakkının yani seçme hakkının gasp edilmesi suretiyle yaşamak ve görmek zorunda kaldık. Şimdi baktığımızda darbelerin illaki tankla tüfekle olmayacağını bir yargı kararı ile de bu ülkede demokrasinin yok edilebileceğini çok acı bir tecrübeyle edinmiş olduk. Artık demokrasi için mücadale zamanıdır, çok net olarak şunu ifade edebilirim ki avukatların önü iliklenmeyen cübbeleri ile demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adil yargı mücadelesi devam edecektir. Hepinizi Ankara Barosu adına saygılarımla selamlıyorum.”