ANKARA´NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

Ankara, Kurtuluş Savaşımızın ve devamında kurulan laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin kalbidir. Ankara milli mücadelemizin emperyalist güçlerden tüm bir vatanı kurtarmada, milli moral merkezi ve Anadolu insanının ulusal bir bilinç edinerek mücadele azmi kazandığı ve düşmanı yendiği karargahtır.

Öte yandan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şöyle der: "Hükümet millettir ve millet hükümettir." Millet hükümetinin kurulması; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması aracılığıyla, çoğulcu ve katılımcı demokrasimizin ilk temelleri de Ankara'da atılmıştır.

Ankara sadece coğrafi mekan olarak değerlendirilemez.

Çünkü bu topraklar, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin kazanılmasında; ulusumuzun her bir üyesinin, kadının, gencin, çocuğun, yaşlının büyük fedakarlıklarına tanık olmuştur.

Tüm bunların ışığında, Ankara, Türk Ulusu'nun tarih sahnesine çıkmasında, başarılarına hem askeri hem de siyasi katkıda bulunan ve şahit olan, ülkemizin yüreği ve hafızasıdır. Ve ülkemizin “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” başkentidir.

Ankara’nın başkent oluşunun 95. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluşun ve kuruluşun tüm kahramanlarını saygıyla ve şükranla anıyoruz.