ANKARA BAROSU´NDAN ADALET BAKANI SAYIN ABDULHAMİT GÜL´E ZİYARET

Ankara Barosu heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ü, 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir, Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Saymanı Hava Orhon ile Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Meltem Akyol, Kamu Avukatları Kurulu Başkanı Av. Makbule Karaoğlan ve Başkan Yardımcısı Av. Ayla Dinç hazır bulundu.
Görüşmede öncelikle yargı reformu strateji belgesinde savunmanın güçlendirilmesi başlığındaki düzenlemelerin yasalaşması noktasında Ankara Barosunun da görüşlerinin alınması hususunda fikir birliğine varıldı. Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü tarafından strateji belgesi ile ilgili olarak hazırlanan kapsamlı rapor Sayın Bakana sunuldu.
Yine yargı reformu strateji belgesinde de yer alan kamu avukatlarının özlük haklarında düzenleme yapılması hususuna ilişkin olarak da ayrıntılı düzenlenen rapor Sayın Bakana iletilerek bu konunun ivedi olarak hayata geçirilmesi için destekleri istendi. Adalet Bakanı tarafından bu konunun önceliklerden biri olduğu ve gerekli düzenlemenin hızlıca yasalaşması hususunda gereğinin yapıldığı ifade edildi.
Arabuluculuk sınavı için çok sayıda meslektaşımızın uzun zamandır beklediği hususunun aktarıldığı konuşmada Sayın Bakan tarafından Eylül ya da Ekim ayı gibi sınavın açılması hususunda gerekli hazırlıkların yapılması için yetkililere talimat verildi.
Ankara’da tek adliyenin yapımı ve bu konuda yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Sayın Bakan tahsis işlemlerinde sona gelindiğini, bir taraftan da proje yapım sürecinin devam ettirildiğini belirterek iki hafta sonra bakanlıkta bu konu özelinde toplantı yapılarak Baronun da görüşlerinin alınacağını belirterek süreci hızlı şekilde tamamlayacaklarını ifade etti.