ANKARA BAROSU´NDAN ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI SAYIN YÜKSEL KOCAMAN´A ZİYARET

Ankara Barosu heyeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yüksel Kocaman'ı, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'a Ankara Barosu Yönetim Kurulu eşlik etti.

Ankara Adalet Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette, heyetimizin gündeminde meslektaşlarımızın adliyeler içinde yaşanan sıkıntıları vardı. Ankara Barosu heyeti, Başsavcı Kocaman'a, adliyelerin kapılarındaki  X-Ray cihazlarının meslektaşlarımız için kaldırılması hususunda görüşlerini dile getirdi. Başsavcı Kocaman bu görüşü değerlendireceklerini ifade etti.

Ankara Barosu heyeti ile Başsavcı Kocaman arasında Ankara Adalet Sarayı’ndaki otopark sıkıntısı sebebiyle CerModern kısmındaki otoparktan adliyeye geçişteki duvarın geçişin kolaylaştırılması için kapı yapılarak meslektaşlarımıza kolaylık sağlanması yönünde görüş birliğine varıldı.

Heyetimiz tarafından Başsavcı Kocaman'a  CerModern tarafından meslektaşlarımızın taksiyle adliyeye ulaşmada Adliye Sarayı Taksisi’nin dışında hiçbir taksinin kabul edilmemesi ve meslektaşlarımızın adliyeye yürümek zorunda kalmalarına ilişkin mağduriyetlerinin giderilmesi için sorunun çözülmesi gerektiği söylendi.

Görüşmede, son zamanlarda emniyet mensuplarının meslektaşlarımıza yönelik sert muameleleri dile getirilip bu konunun bir an evvel çözülmesi talep edildi.
Son olarak, Savcılık Sorgu Bürosu'ndaki bir personelin iki personele çıkarılarak meslektaşlarımızın vakit kaybının önlenmesi için görüş birliğine varıldı.

ANKARA BAROSU