ANKARA BAROSU´NDAN HSK 2. DAİRE BAŞKANI VE BAŞKAN VEKİLİ SAYIN MEHMET YILMAZ´A ZİYARET

Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, 30 Kasım 2018 Cuma günü, HSK 2. Daire Başkanı ve Başkan Vekili Sayın Mehmet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ankara Barosu Başkanı’na Ankara Barosu Saymanı Av. Hava Orhon ile Yönetim Kurulu üyelerinden , Av. Meltem Akyol  Av. Çağrı Eryılmaz ve Av. Cem Aksu eşlik etti.

Ankara Barosu Başkanı Sağkan, HSK Başkan Vekili Yılmaz'a; avukat, hakim, savcı ve kalem personelinin aralarındaki iletişimin güçlendirilmesi, yaşanan sorunların önlenmesi amacıyla etik kurulunun oluşturulması önerisini sundu.

Bir başka konu başlığı olarak, mahkemelerde birden fazla duruşmanın aynı saatte verilmesi, duruşmalara geç başlanması, duruşma saatlerinin öngörülemez bir şekilde sarkması ve yine gerekçeli kararların çok uzun sürede yazılmasının meslektaşlarımızın ve özellikle vatandaşın mağduriyetine sebebiyet verdiğinin belirtildiği ziyarette, HSK Başkanvekili Yılmaz, bu sorunların çözümü için çalışma yapılacağının ve gerekli girişimlerde bulunulacağının bilgisini verdi.