ANKARA BAROSU´NDAN O BÖLÜCÜ HABERE SUÇ DUYURUSU!

Ankara Barosu olarak  www.yeniakit.com.tr uzantılı internet sitesinde 15.11.2018 tarihinde yeniakit.com.tr özel haber adı altında yayımlanan “Türkiye’nin demir yumruğunu yediler, hormonları bozuldu!” başlıklı habere ilişkin TCK 125. maddesinde düzenlenen “Hakaret” ve 216. maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçularından dolayı suç duyurusunda bulunulmuştur.

Dilekçede şunlar kaydedilmiştir: "www.yeniakit.com.tr uzantılı internet sitesinde 15.11.2018 tarihinde yeniakit.com.tr özel haber adı altında yayımlanan ‘Türkiye’nin demir yumruğunu yediler, hormonları bozuldu!’ başlıklı haberde; ‘Her taraftan kuşatma altına alınmak istenen Türkiye’nin dik duruşu ve hainlerin başına demirden bir yumruk gibi inerek bütün oyunları bozması, azılı Kemalistlerle birlikte FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlerin de hormonlarını bozdu. Milli ve manevi değerlere savaş açan Türkiye düşmanı bu kesimler içinde“eşcinsel” sapkın ilişki rezaleti ayyuka çıktı.’ ibareleri kullanılmış, bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı PKK Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimin planlayıcısı ve FETÖ olarak anılan terör örgütünün elebaşı olan Fethullah Gülen’in fotoğraflarıyla birlikte konulmak suretiyle terör örgütü liderleriyle imgesel olarak yan yana konumlandırılmıştır. Ülkenin çok büyük bir kısmının vicdan, gönül, minnet ve akıl bağıyla bağlı olduğu kurucumuz ve birinci Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk aleyhine amacı halkın büyük bir kısmını diğer kısma kışkırtmak ve hatta bölücülük olduğu son derece açık olan bu sözde basın aracının yayımının engellenmesi ve sorumlularının cezalandırılması sadece hukuki bir yaptırım değil aynı zamanda toplum vicdanında da bir zorunluluktur."

Dava dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

ANKARA BAROSU