ANKARA BAROSU´NDAN PTT ELEKTRONİK POSTA DAİRE BAŞKANI SAYIN ÜNAL TONKA´YA ZİYARET

Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av Çağrı Eryılmaz ve Ankara Barosu UYAP Komisyonu Başkanı Av. Umut Şeker, PTT Genel Müdürlüğü'nde Elektronik Posta Daire Başkanı Sayın Ünal Tonka’yı ziyaret etti.

Yapılan görüşme neticesinde Türkiye Barolar Birliği tarafından PTT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen 120.000 avukatın bilgisi doğrultusunda her avukata TBB aracılığı ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kullanmaya başlamak üzere UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi)'ye kayıtlı elektronik tebligat adresleri verilecek olup meslektaşların bu adreslerin verilmesi ile ilgili şu an beklemesi gerektiği sadece UHAP üzerinden özellikle cep telefonu ve mail bilgilerini güncellemeleri gerektiği aktarılmıştır. Meslektaşların elektronik tebligat adresi almaları yasal zorunluluk olup 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı tarafından tüm avukat tebligatları elektronik ortam üzerinden yapılacaktır. Bilginize önemle sunulur.