ANKARA BAROSU´NDAN SÖZCÜ GAZETESİ´NE DESTEK ZİYARETİ

Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sözcü Gazetesi Ankara Bürosunu ziyaret etti.

Sözcü Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulunan Ankara Barosu Başkanı Sağkan'a Ankara Barosu Başkanı Yardımcı Av. Aşkın Demir, Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Zafer Doğan Bilgin ve Av. Meltem Akyol eşlik ederken Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk ile yazarlarından Emin Çölaşan ve Çiğdem Toker hazır bulundu.

Ziyarette, Sözcü'ye ilişkin yapılan bu yıldırma operasyonlarının tüm basına bir gözdağı niteliğinde olduğunu ve bu gözdağı ve baskının basın üzerinde gizli sansür anlamı taşıdığını belirten Sağkan, hukuk devletinde bu tür itibarsızlaştırma süreçlerinin yaşanmaması gerektiğini ve bu durumun hukuk üzerinden yürütülen bir hesaplaşma olduğunu söyledi. Sözcü yazarlarına yönelik suçlamalara değinen Sağkan, suçlamaların evrensel hukuk prensiplerinden uzak, basın özgürlüğünü kısıtlayan bir gözdağı olduğunu vurguladı. Sağkan, "Bu süreçte Sözcü Gazetesi'nin sonuna kadar yanındayız" dedi.