ANKARA BAROSU´NUN YENİ BAŞKANI AV. R. ERİNÇ SAĞKAN OLDU

Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu, 20-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar, Ankara Barosu Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegelerini belirlemek üzere sandık başına gittiler.

Kullanılan oylardan 10.769'u geçerli sayıldı. Demokratik Sol Avukatlar grubundan Av. R. Erinç Sağkan 7 bin 227, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Gencer Özdemir 2 bin 283, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Murat Kemal Gündüz bin 256 oy aldı.

Böylece Ankara Barosu’nun yeni Başkanı Av. R. Erinç Sağkan oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye gelen Ankara Barosu’nun yeni Başkanı Av. R. Erinç Sağkan birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Sağkan; "Tüm meslektaşlarımızla omuz omuza, onlardan bir adım bile önde değil, onlarla yan yana yürüyeceğimizi taahhüt ettik. Bu taahhüdüme uyacağıma bu salonun önünde söz veriyorum” diye konuştu. Sağkan, Baro’yu tüm meslektaşlarıyla beraber katılımcı bir şekilde yöneteceğini belirtti.