ANKARA BAROSU’NDAN ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI’NA ZİYARET

Ankara Barosu Av. Hakan Canduran ile Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, 25 Kasım 2016 Cuma günü Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol’u makamında ziyaret ederek Ankara Sıhhiye’de bulunan adliyelerin hukuk bölümlerinin başka bir yere taşınmasına yönelik avukatların itirazlarını iletmiştir.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, yeni açılacak mahkemeler için bu taşınmanın bir zorunluluk olduğunu belirtmiştir.

Baro Başkanı Av. Hakan Canduran, daha önce yapılacağı açıklanan yeni adliye projesinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini; avukatların çok büyük zorluklar yaşadığını dile getirerek yeni bir bölünmenin mesleğin ifasında çok büyük problemlere yol açacağını belirtmiştir.

Bazı kamu kuruluşlarından boşalacak binalara Balgat Adliyesi’nde bulunan iş ve ticaret mahkemeleriyle diğer hukuk mahkemelerinin de taşınmasının; tüm hukuk mahkemelerinin tek bir binada toplanmasının avukatlar için uygun olabileceği veya FETÖ / PDY soruşturmasına ayrılan birimlerin şu an taşınılması düşünülen binaya taşınarak Merkez Adliye’de bulunan hukuk mahkemelerinin bölünmemesi gerektiği dile getirilmiştir.

Tüm bu talep ve öneriler, Müsteşar Kenan İpek ve Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol’a iletilmiş; kendileri de taşınma konusunda ortak bir çözümün bulunması için konuyu tekrar ele alacaklarını belirtmişlerdir.

TARİH: 25 Kasım 2016

YER: Adalet Bakanlığı