ANKARA BAROSU’NDAN İŞKUR BAŞHUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE İŞSİZLİK SİGORTASI DAİRE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Ankara Barosu’ndan İşkur Başhukuk Müşavirliği ve İşsizlik Sigortası Daire Başkanlığına ziyaret.

Korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı kararı ile icra işlemlerinin, yasama tarafından yasal sürelerin durdurulması ve duruşmaların da ertelenmesi ile mesleki faaliyetlerin durduğu ve bu kapsamda avukatların ekonomik yönden nasıl desteklenebileceği hususlarının konuşulduğu toplantıda, İşkur İşsizlik Sigortası Daire Başkanı Şaban Karakuş ile kısa süreli çalışma ödeneğinden avukatların faydalanabilmesi için başvuru evraklarına eklenmesi gereken bürokratik belge yükünün kaldırılması hususunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca, avukatların kısa süreli çalışma ödeneğinden faydalanması halinde yapılacak ödemelerin işsizlik sigortası ödemelerinden düşülmeyecek şekilde uygulanması talebimiz iletildi. Toplantıda İşkur baş hukuk müşaviri Av. Şükran Doğan, Ankara Barosu Başkanı  Av. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Çağrı Eryılmaz hazır bulundu.