ANKARA BAROSU’NDAN SAYIN ADALET BAKANI’NA ZİYARET

Ankara Barosu heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’ü, 12 Kasım Pazartesi günü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’a Ankara Barosu Yönetim Kurulu eşlik ederken, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılarından Yıldız Seferinoğlu ve Cengiz Öner ile Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ertuğrul Çekin hazır bulundu.

Ankara Barosu adına konuşan Av. R. Erinç Sağkan önümüzdeki süreçte meslek sorunları, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü için birlikte çalışılması zorunluluğuna değinerek, mesleki problemlerin bu şekilde çözüleceğini aktardı. Sağkan yapılan görüşmede; avukatlık sınavını, avukatların meslek alanlarını genişletecek düzenlemeleri, emeklilik düzenlemeleri,  işçi avukatların ekonomik ve sosyal haklarını, kamu avukatlarının özlük haklarını, CMK avukatlarının ücretlerini ve yeşil pasaport konularını düzenleyen günümüz şartlarına uygun avukatlık kanunun yasalaşması  gerektiğini dile getirdi.

Bakan Gül ise bu konuda gerekli çalışmaların, mesleki kalitenin ve niteliğin arttırılmasına ilişkin yapılacağını ve avukatlık sınavı için tüm baroların çözüme katılım noktasında  görüşlerinin alınacağını ifade etti.

Ankara Barosu Başkanı Sağkan Bakan Gül’e meslektaşlarının en büyük sorunu olan adliye sorununu hatırlatarak, gerek avukatların mesleklerini icra ederken, gerekse vatandaşın adalete erişiminde büyük zorluklar ve sıkıntılar yaratan parçalı adliye sorunu doğrultusunda başkente yakışır tek adliyenin ivedilikle yapılması gerektiğini aktardı. Bakan Gül ise zamanla yarışacak ve yatay mimari olarak hızlıca başlatılacak yeni ve tek adliyenin gündemlerinde olduğunu ve bu konuda çıkmak üzere olan tahsis kararının beklendiğini ve tahsis kararı çıkar çıkmaz yeni adliyenin yapılacağı yerin kamuoyu ile paylaşılarak adliye yapılanması noktasında kurulacak heyette Ankara Barosu'ndan da bir temsilcinin olacağının kaydetti.

Adliyelerin otopark ve İcra Adliyelerinin asansör sorunlarının avukatların işlerini yapma noktasında büyük güçlükler yarattığının altını çizen Ankara Barosu Başkanı Sağkan, Bakan Gül'den ortak çözüm talebinde bulundu. Bakan Gül Başkan Yardımcılarına çözüme ilişkin planlamanın yapılması için talimat verdi.
Çözüm odaklı hususların görüşüldüğü ziyarette, Ankara Barosu Başkanı Sağkan, emniyet mensuplarının avukatlara dönük sert tavırlarını dile getirdi. Bakan Gül de bu konu hakkında İl Emniyet Müdürü ile görüşeceğini aktardı.

Her iki heyet de ziyaretin sonunda hakim/savcı/avukat dayanışmasının kurulması için birlikte işbirliği içinde hareket edeceği, fikir ve önerilerin geliştirileceği ortak platformlarda ortak katılımcı bir sürecin işleyeceği ve bir araya gelinip çözüm odaklı davranılması noktasında fikir birliği sağlandı.

ANKARA BAROSU