ANKARA BAROSU 11. ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI SONA ERDİ

ANKARA BAROSU 11.  ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI SONA ERDİ

Ankara Barosu tarafından bu yıl 11. düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı, 12 Ocak 2020 Pazar günü, “Sosyal politikalar ve kent”, “Kültürel miras ve ekolojik haklar”, “Lİberal hakların ötesi”, “Sosyal haklar”, “Mülteci haklar”, “Adil yargılanma hakkı ve müdafilik”, “İnsan hakları mücadelesinde hukuk örgütlerinin, STK’ların ve basının rolü” konulu oturumlar  ile sona erdi.
Ana konuşmacı olarak katılımlarından dolayı Yazar/iletişimci/siyasetçi Zeynep Altıok Akatlı, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, TMMOB Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir, ses sanatçısı Haluk Levent, Sırbistan Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Jasmina Miltinovic, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez ve gazeteci Gökçer Tahincioğlu’na teşekkür belgelerini, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan takdim etti.
Kurultayımızın son gününü, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Yalova Barosu Başkanı Av. Fedayi Doğruyol, Kayseri Barosu Başkanı Av. Cavit Dursun izledi.
Kurultaya, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir, Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Saymanı Av. Hava Orhon ile Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Özgen Hindistan, Av. Zafer Doğan Bilgin, Av. Meltem Akyol, Av. Güzin Tanyeri, Av. Çağrı Eryılmaz, Av. Burcu Mine Gargın ve Av. Cem Aksu ile çok sayıda meslektaşımız katıldı.
Ayrıca Ankara Barosu 11. Uluslararası Hukuk Kurultayı önceki dönem baro başkanlarımızdan Av. Sadık Erdoğan anısına düzenlenen “Stajyer Avukatlar Hukuk Posteri Yarışması”nda dereceye giren Stajyer Avukat meslektaşlarımıza plaketleri verildi.
Birinci olan 12. Gruba Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, ikinci olan 4. gruba Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, üçüncü olan 13. gruba Saymanı Av. Hava Orhon plaketlerini takdim etti. Dereceye giremeyen stajyer avukat meslektaşlarımıza ise teşekkür belgelerini, Ankara Barosu Başkanı R.Erinç Sağkan verdi.
Tüm kurultay boyunca emeği geçen mihmandar stajyer avukat meslektaşlarımıza, kurultay düzenleme kuruluna, kurultayın sunumunu yapan ve emeği geçen avukat meslektaşlarımıza teşekkür belgelerini, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan verdi.