ANKARA BAROSU 95 YAŞINDA!

Bugün 14 Temmuz, baromuzun kuruluş yıl dönümü.

Kurulduğumuz günden bugüne Cumhuriyet’in erdemlerini hukukun üstünlüğünün savunulması ve demokrasinin inşa edilmesi için yılmadan savunduk.

Hukuk devleti ilkesini yaşatmaya, derinleştirmeye ve güçlendirmeye yönelik en güçlü meslek örgütlerinden biri olarak darbelere, baskılara, zulümlere en güçlü sesi çıkardık.

Kayıtsız şartsız milletin egemenliğine dayalı olan demokrasimizin; çoğulcu,eşitlikçi ve özgürlükçü olması yolunda en güçlü mücadeleyi verdik.

Kararlılığımız, cesaretimiz ve irademiz ile kimsesizlerin kimsesi;  ezilenlerin ses telleri olduk.
Çünkü bizler, kadın katliamlarında hunharca katledilen Ayşe Paşalı'nın, Şule Çet’in, Münevver Karabulut'un, Özgecan'ın, Helin'in ve isimsiz binlerce kadının avukatıyız.
Çünkü bizler; bedeni Bodrum sahiline vuran  Aylan Bebek, soğuktan donarak ölen minik Ayaz, failleri bulunamayan Diyarbakır Baro Başkanımız Tahir Elçi, Soma'da katledilen işçi kardeşlerimiz, Gezi'de polisin sıktığı biber gazıyla dil kanserinden yaşamını yitiren  Mehmet İstif, kesilmeye çalışılan hayat damarlarımız olan sanat, rant kapısı görülerek talan edilen toprağa kök salmış her fidan ve hunharca katledilen, işkence edilen hayvan dostlarımız için adalet üzerine yemin etmiş hukuk muhafızlarıyız.

Bizler, hukuka ve özgürlüklerimize yapılan her saldırının tam karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü barışın, insanca yaşamın ve yargı bağımsızlığının şiarıyla her türlü zorluğa, baskıya göğüs geren, toplumsal vicdanın ve adaletin temsilcileriyiz.

Bu inançla 95. yaşımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarına ile laik Cumhuriyet’e olan bağlılığımızın verdiği güçle kutluyoruz.