ANKARA BAROSU ANITKABİR´DE ATA´NIN HUZURUNA ÇIKTI

Anakara Barosu yönetimi ve Baro'ya kayıtlı çok sayıda avukat, Ankara Barosu'nun 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü, Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Anıtkabir ziyaretinde Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, Ankara Barosu Saymanı Av. Evrim Dost, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hamit Baykara, Av. Kemal Koranel, Av. Çağrı Ayhan Şenel, merkez, kurul ve komisyonlarda görevli avukatlar ile Baro’ya kayıtlı avukatlar hazır bulundu.

Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çenek sunup saygı duruşunda bulunan Av. Hakan Canduran, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı. Av. Hakan Canduran, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk,
Ankara Barosu'nun kuruluş yıldönümünde huzurundayız.

2 yıldır devam eden OHAL koşulları altında yapılan ve millet iradesinin tecelli etmediği, seçimlerde parlamenter düzenin sona erdiği, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının ortadan kaldırıldığı, güçler ayrılığının yok edildiği, demokratik düzenden hızla uzaklaşan günler yaşamaktayız.

Ankara Barosu 94 yıldır devrim ve ilkeleriniz ile yoluna devam ediyor.

Ankara Baromuz kurulduğundan bugüne Cumhuriyet düşmanları ile yılmadan mücadele etti. Hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve insan haklarını savundu.
94'üncü yılımızı da devrimlerinizin ışığında, kurduğunuz Cumhuriyet'i yaşatmak kararlılığıyla kutluyoruz."