ANKARA BAROSU AVUKAT HAKLARI MERKEZİ “EĞİTİM VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI” GERÇEKLEŞTİRDİ

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi, Şanlıurfa Barosu'nun davetlisi olarak 22-23 Şubat 2020 tarihlerinde Av. Tahir Elçi konferans salonunda iki günlük eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.
22 Şubat Cumartesi günü Avukat Hakları Merkezi Divan üyeleri Av. Deniz Özbilgin, Av. Recep Karahan, Av. Merve Büyükalan ve Av. Rasim Çolakoğlu tarafından; avukat hakları, avukat hakları merkezi teşekkülü, avukat haklarının uluslar arası dayanakları, CMK kapsamında arama ve el koyma, avukatlara yönelik ev, işyeri, üst aramaları ve el koyma işlemleri usulü ile avukat yargılama usulü konusunda pratik ağırlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcı meslektaşların da katkıları ile sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
23 Şubat Pazar günü ise atölye tipi çalışma ile başvuru örnekleri, mevzuat, müdahale biçimleri konuşuldu ve merkezler arası karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Daha önce 2019 yılı Ocak ayında da benzer bir etkinlik gerçekleştirilmiş, avukatlığın ve avukatların sorunlarının kolektif şekilde hareket ederek çözülebileceği değerlendirilmişti. 2020 yılında da Şanlıurfa Barosu'nun kusursuz evsahipliğinde iki gün süren atölye tipi çalışma ile iki baro ve avukat hakları merkezleri arası ortak çalışmaların artarak sürmesi sağlanmış oldu.