ANKARA BAROSU YASA İZLEME ENSTİTÜSÜ YAPAY ZEKA HUKUKU MERKEZİ ÜYELERİ TANITIM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü bünyesinde kurulan Yapay Zeka Hukuku Merkezi’nin, tanıtım ve tanışma yemeği, 28.03.2019 tarihinde, Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Yapay Zekâ Hukuku Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Altay, Merkez Başkan Yardımcısı Av. Fennur Güçlü, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nimet Handan Doğan, Av. Bahadır Han Gürsul ve Stj. Av. Egecan Ormancı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe,Yasa İzleme Enstitüsü Başkanı Av. Murat Çekiç ve Enstitü yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda akademisyen, uzman ve avukattan oluşan Merkez Danışma Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Tanıtım toplantısında, alanında multidisipliner çalışmalar yapma anlamında Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyan Ankara Barosu Yapay Zeka Hukuku Merkezi’nin, yapay zekanın tanımı, mahiyeti, geleceği,bireyler ve toplum üzerindeki mevcut ve olası etkileri ile sonuçları konusunda çalışmalar yapılarak kamuoyunun çok yönlü olarak aydınlatılmasına ve bu alanda ulusal ve uluslararası mevzuat alt yapısının oluşturulmasına katkı sağlanmaya çalışılacağı, Merkez’in bu konuda hazırlanan rapor ve benzeri nitelikteki metinleri ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştıracağı ve sonucunun takipçisi olunacağı belirtildi.