ATAMIZIN VARLIĞINI ÖZLEM VE SAYGIYLA DAHA DERİNDEN HİSSEDİYORUZ

Bugün 10 Kasım.

Bugün; akan saatler, nefesler, atan kalpler, ve yaşamın gidişatı durdu...

Bir ulus, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen ve borçlusu olduğu bir medeniyetin önderini kaybetti!

Nasıl olur da durmazdı ki zaman mefhumu!

O ulus ki Atasının izinde ulusal benliğini, kültürünü, varoluş oksijenini ve bağımsızlık yolundaki mücadeleye muhtaç kaldığı varlık savaşının en sert ve çetin koşullardan doğmasını bilmiş ve yaşamını egemenliğin ateşiyle elde ettiği; savaş meydanlarında “özgürlük” diye haykırmada; köy okullarında bir harf öğrenmenin mutluluğu ve bahtiyarlığında, üreten fabrikaların bacasından tüten dumanında, kadın erkek eşitliğinde, kölelikten birey olmaya uzanan medeni hayatın tarihi serüveninin yolunda kazanarak, istiklalini, uygarlığa altın harflerle yazdırmıştı.

O ulus ki emin adımlarla geleceğini ellerine özgürce alma ve bu mücadeleki bilinçlerini her türlü; gerici, baskıcı ve adaletsiz yapılara yöneltme gücüne sahip olmayı Cumhuriyetin güneş dolu ve sönmeyen ışıltılı kökünden gelen aklın hürlüğünde elde etmişti.

Aramızdan ayrılan bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz büyük insan; yaşamımızın en derin ve özünü borçlu olduğumuz, eşitlik ve kardeşlik diyebilmemizin mimarı ve varlık/yokluk savaşımızda; kadının, çocuğun, işçinin gencin, yaşlının; kimsesiz kalanların gür soluğu ve yüreği, kurtuluşumuzun kuruluşumuzun en soylu aklı ve vicdanı, bir yol gösterici olarak bir aydınlığın yüce timsaliydi.

Baromuz Atasına söz veriyor: Umutlu ve adalet dolu güzelliğe yeşerteceğimiz bağımsız yarınlarımız için bize miras bıraktığın; Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, hukukun üstünlüğünü her koşulda korumaya ve sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde saygı, minnet, sevgi ve özlemle varlığını daha derinden hissediyoruz.

ANKARA BAROSU