ATATÜRK´ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

«Bir millet varlığı ve hakları için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddî kuvvetleriyle ilgilenmezse, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlayamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz. Millî hayatımız, tarihimiz ve son devirde idare tarzımız buna pek güzel delildir." (Mustafa Kemal Atatürk)
Ankara, Türk Milleti'nin bağımsızlık yolunda işgal kuvvelerine karşı Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığı ve fitilinin ateşlendiği, bağımsızlık meşalesinin yandığı ve fikri aydınlanmanın ışığında milletimizin kendi kuvvetinden haklarıyla doğduğu tüm bir vatan coğrafyasının kalbidir. Ulu Önder Mustafa Atatürk, Ankara'ya gelerek bu coğrafyayı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşu ve kurulmasına uzanan yolda Milli Mücadele'nin merkez üssü yapmıştır. Çünkü Ankara, tarih yazan bir ulusun; hareket alanı, özgürlük fikrinin çıkış merkezi olarak Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde aydın yarınlarımız için; kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuk demeden milletin her bir üyesinin türlü fedakarlıklarla özgürce yaşayabileceği vatan uğruna mücadelelerin en destansı olanına tanıklık ve liderlik yapmış bir mekandır.
Başkent Barosu olarak, Ankara’ya gelişinin 99. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.