AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARİ KOMİSERLİĞİNDEN ANKARA BAROSUNA ZİYARET

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović, heyetinden Hasan Bermek, Claudia Lam baromuz İnsan Hakları Merkezine bir ziyarette bulundu.

Komiserlik heyeti ile yapılan görüşmeye; Ankara Barosu Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Merkezi Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. Aşkın Demir, Yönetim Kurulu üyesi Av. Meltem Akyol, İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Kerem Altıparmak, İnsan Hakları Merkezi Divan Üyeleri; Av. Ziynet Özçelik, Av. Ufuk Can Mahanoğlu ve Av. Sercan Aran katıldı.

Görüşmede Ankara Barosu’nun dışişleri personeline işkence ve kötü muamele iddiasına ilişkin ve zorla kaybetme iddiasına ilişkin olarak hazırladığı raporlar, bu raporların hazırlık süreçlerindeki gelişmeler, Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde yurttaşların yaşadığı hak ihlalleri, OHAL sonrası yargının durumu, İnsan Hakları Savunucularına yönelik hak ihlalleri konuşuldu.