CUMHURİYET HUKUKUNDA KADININ YERİ PANELİ YAPILDI

Ankara Barosu'nun ev sahipliğinde; Çalıkuşu Platformu tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Hukukunda Kadının Yeri" adlı panel, iki oturum şeklinde, Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde 5 Kasım 2018 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Av. Tülay Bekar'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan yaptı. Konuşmasında kadınların gasp edilen haklarına değinen Sağkan; "Kadınlar, elde edilen ne varsa gasp edilen haklarının mücadelesinde, bunu mücadele ile elde ettiler. O yüzden Cumhuriyet özgürlüktür diyoruz. Kadın da Cumhuriyettir." dedi.

1. Oturumun başkanlığını Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven'in yaptığı panele, Ankara Üniversitesi Hukujk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Recep Tayfun ve Başkent Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Büken konuşmacı olarak katıldı. Otumun ilk kısmında, medeni hukuk açısından kadının yeri, sosyal hayatın içinde iletişim ve Türkiye'de kadının karşılaştığı adli sorunlar gibi konular ele alındı.

2. Oturumun başkanlığını Av. Gülten Ayana'nın yaptığı panelin son bölümüne; Dr. Ruhsar Demirel, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Öznur Özdoğan , Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan konuşmacı olarak katıldı. Son bölümde, Cumhuriyet döneminde kadın ve sağlık, Cumhuriyet döneminde kadın ve din ve kültür ve kadın konuları masaya yatırıldı.

Paneli, Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel izledi.