DUYURU

Baro Müdürümüz 22.04.2020 Çarşamba mesai bitiminden sonra ilerleyen saatlerde kendini iyi hissetmeyerek hastaneye başvurmuş, gerekli tetkikler yapılmak üzere geceyi hastanede geçirmiştir. Bu durumu Baromuza 23.04.2020 Perşembe günü saat 13:00 da bildirmiştir. Bu durum üzerine hemen Baromuz doktoruyla iletişime geçilmiş ve kendisi aracılığıyla Baro Müdürümüzle 22.04.2020 Çarşamba gününden 6 gün öncesine kadar teması bulunan tüm Baro personeli, teması bulunduğunu bildiğimiz meslektaşlarımız, stajyerlerimiz ve yönetim kurulu üyeleri aranarak durum bildirilmiş ve isimleri Sağlık Bakanlığına iletilmiştir. Sağlık Bakanlığının rutin uygulamaları gereğince ismi bildirilen tüm personel ve meslektaşlarımız ile Bakanlıkça temasa geçilerek, kendilerine 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve en ufak bir şikayetleri olması durumunda Bakanlığa bilgi vermeleri söylenmiştir. Henüz Baro Müdürümüzün test sonuçları çıkmamış olmasına rağmen, 23.04.2020 Perşembe günü saat 19:15 te tüm meslektaşlarımıza, stajyerlerimize ve Baro personelimize bilgilendirme mesajı gönderilmiştir. Ayrıca; kamuoyuna, resmi web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan durum tüm şeffaflığıyla açıklanmıştır. Teması bulunduğunu bildiğimiz Baro Başkanımız ve Baro Genel Sekreterimiz de, Sağlık Bakanlığının uygulaması gereğince 14 gün evde kalma kuralına riayet edecektir. Ayrıca belirtmek isteriz ki; 22.04.2020 Çarşamba günü mesai bitiminden itibaren resmi tatil ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Baromuzun tüm birimleri kapalıdır. 24.04.2020 tarihinde de Ankara Adliyesi 5. Katta bulunan tüm Baro birimleri ayrıntılı olarak dezenfekte ettirilmiştir.Baro Müdürümüzün Covid-19 resmî test sonucu 25.04.2020 Cumartesi günü saat 18:00 itibariyle belli olmamıştır ama genel sağlık durumu iyi olup halen hastanede gözetim altındadır. Baromuzca, Sağlık Bakanlığına isimleri bildirilen meslektaşlarımızın ve Baro personelimizin de genel sağlık durumları iyi olup, Baro Müdürümüze ve tüm Baro camiamıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Baro Müdürümüzün Covid19 resmî test sonucu belli olunca tüm meslektaşlarımız bilgilendirilecektir.  Bu kapsam da; 1- Ankara Adliyesi 5. Katta bulunan tüm Baro birimleri, 27.04.2020 - 06.05.2020 günleri arasında kapalı olacaktır.2- Bu süreler içerisinde, Baro Kalemi sadece 0312 4167250 ve 0312 4167251 numaralı telefonlardan hizmet verecektir.3- Bu süreler içerisinde, meslektaşlarımızın her türlü belge taleplerini sadece online olarak Baro web sayfamızın E- Belge bölümünden talep etmeleri gerekmektedir. Arşiv dosyalarından araştırma yapılması gerekmeyen belgeler dışında tüm belgeler meslektaşlarımıza elektronik ortamda gönderilecektir.4- Bu süreler içerisinde, E-İmza başvurularının Türkiye Barolar Birliğinin web sayfasından yapılması gerekmektedir. Hazırlanacak e-imzalar iki gün içerisinde meslektaşlarımızın adreslerine teslim edilecektir.5- Bu süreler içerisinde, avukatlık kimliği başvurusunda bulunacak meslektaşların, bu başvurularını ABEM de bulunan staj sekretaryasına yapmaları ve buradan teslim almaları gerekmektedir.6- Bu süreler içerisinde, Baro Ekspres hizmetimiz sadece online olarak hizmet verecektir.Meslektaşlarımıza saygı ile bildiririz.