HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir farkındalık günü olduğu kadar özünde bir özür günü olmalıdır.

Çünkü dünyayı ve içinde yaşadığımız kentleri hep kendi gücü ve kendi yetkinliğine göre tasarlayan insan, bu tasarıya sadece bireysel zevklerini ya da bilimsel öğretileri değil belki de en çok bencilliğini kattı. İçinde yaşadığımız şehirler, hiçbir bedensel engeli olmayanların kendinden emin, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve dünyayı ele geçirse yine de dar gelecek hareket alanları üzerine inşa edildi.

Bu yüzden adı dahi “Engelliler Günü” olarak belirlenen bugün, özünde bir “Engellenenler Günü”dür. Onları engelleyenler, sadece kendileri hariç neredeyse bütün dünya ve evrensel insan bencilliğinin kendisidir.

Sokakta, yolda, toplu taşımada, okulda, hastanede, adliyede, kısaca insanın var olduğu her yerde ama en çok sınırlı ve bencil zihinlerde “engelli”den öte; “engellenen” kardeşlerimize ve meslektaşlarımıza, insanlığın kendi ayıbını elbet bir gün kendi yüzüne vuracak derin bir farkındalıkla, en kalbi özürlerimizi sunuyoruz.