MARAŞ KATLİAMI VİCDAN YASALARININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TARİHTİR!

Maraş Katliamı tarihimizin gördüğü en barbar katliam olarak insanlığın ve vicdan yasalarının kıyıma uğradığı, vahşetin en kanlısının insanlık adına utançla yazıldığı tarihin kara sayfasıdır. Masum onlarca yurttaşımız; acımasız, faili aydınlatılamamış ve “barış içinde yaşama”ya düşman, “Kan isteriz” diye kangrenleşmiş nefretin linç kültürüne sahip, hukuk ve demokrasi tanımayan ve kinin karanlığında boğulan zihniyetlerin kirli elleri tarafından katledilmiştir.
Büyük bir provokasyonunun pratikleşen acımasızlığında canların yittiği, güllerin kan ve gözyaşıyla solduğu, planlı kitlesel  yok etmelerin cisimleştiği Maraş’ta yaşanan insanlık dramının ve ayıbının yıldönümünde, toplumsal barışın ve beraberliğin dinçleştiği, toplumu farklılıkları ile ayrıştırmadan kardeşçe yaşamın noktasına taşıyan evrensel hoşgörü ve yaşama hakkının kutsallığının baş tacı edildiği bir ülke özlemiyle, yaşamlarını yitiren tüm canlarımızı sevgiyle anıyoruz.