MESLEKTAŞIMIZ AV. SELÇUK KOZAĞAÇLI´YA YAPILAN BU KÖTÜLÜĞÜ UNUTMAYACAĞIZ

Tarih, L. Chatham’ın dediği gibi kanunun bittiği yerde zulmün başladığını her defasında, hiçbir istisna olmadan tüm insanlığa tekrar ve tekrar ispat etmiştir.

Ancak uzun zamandır hiçbir zulüm, kaybettiği babasının mezarı başında meslektaşımız Selçuk Kozağaçlı’nın bileklerine takılan kelepçe kadar cisimleşmemiştir.

Selçuk Kozağaçlı’ya takılan bu kelepçe, esasen sadece bir kelepçe değil; hak savunucularından ve hukuksuzluğu bizzat elleriyle inşa etmiş olmanın haklı korkusundan doğan simgelerin en biçaresidir.  Yakalama kararına rağmen İki kez kendi iradesiyle ifade vermeye giden, bunun için yurt dışından gelerek rüştünü ve tahakküme karşı korkusuzluğunu ispat eden bir avukatın, babasının cenazesinde ellerine kelepçe takmak; ulusal düzeyde tüm kamuoyuna verilen bir mesaj, meslektaşımızın acısı ve matemi üzerinden teker teker hepimize zorla izlettirilen bir kötülük gösterisidir.

Acıya ve mateme saygının, kelepçelerde cisimleşmiş korkulara üstün gelemediğini görmek, hukuk ve özgürlük adına verdiğimiz mücadelenin ne kadar haklı olduğunu gösterdiği gibi bu kutlu mücadelemize inancımızı katlanarak artıyor.

Meslektaşımızın acısını tüm kalbimizle paylaşıyor, bu kötülüğü unutmamaya söz veriyoruz.