MUAMMER AKSOY´U SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Karanlıktan aydınlığa hukuk egemenliğinde ve adalet eksenli bir toplumsal zihniyetin inşasıyla ulaşılabilir. Demokrasiyi ve özgürlükleri eşitlik paydasında birey ve yurttaş olabilme bilincini taşımamız noktasında ve aydınlığa erişmemizde adaleti savunup, sağlayan en güçlü kurumlar barolardır. Tam da bu noktada  Ankara Barosu'nun 1980-1984 arası başkanlığını yapmış olan Av. Prof. Dr. Muammer Aksoy; özgür bireyler olarak yaşayabilmemiz için demokrasiyi, özgürlüğü ve laikliği, aydın cesareti ve ilkesinde karanlık güçlere, anti demokratik yapılara karşı hayatı pahasına savunmuş ve kirli odaklar tarafından evinin önünde hunharca katledilmiştir. Ne yazık ki ülkemiz aradan geçen onlarca senelere rağmen aydınlarının ve baro başkanlarının katliama uğradığı ve faillerinin bulunamadığı yer olmaktan kurtulamamıştır. Ankara Barosu olarak Aksoy’u aramızdan ayrılışının 29. yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyor, hayatı boyunca inandığı değer ve ilkeleri savunmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.