PANEL VE SERGİ PROGRAMI YAPILDI

Ankara Barosu Cezaevi İzleme Kurulu tarafından düzenlenecek olan “Panel ve Sergi Programı” 25 Ocak 2020 tarihinde ABEM’de gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın yaptığı panelin moderatörlüğünü Av. Deniz Can Aydın üstlendi. Hukuk fakültesi öğrencisi Gamze Yentür; hasta tutuklu ve hükümlülerin yaşadığı sorunları anlattı. Eski hükümlü Hasan Gülbahar; dünden bugüne cezaevlerinde yaşanan olayları, cezaevi ve sevk modellerini anlattı. Gazeteci Hüseyin Aykol ise cezaevi sorunlarını cezaevinden gelen mektuplar üzerinden değerlendirdi. İnsan Hakları Derneği üyesi ve eski tutuklu yakını Nuray Çevirmen; tutuklu hükümlü yakınlarının yaşadığı sorunları anlattı. Eski tutuklu olan Lütfiye Burcu Kara; kadın tutuklu ve hükümlülerin yaşadığı sorunları anlattı. Son olarak Ankara Barosu Cezaevi İzleme Kurulu Başkanı Av. Sercan Aran ise; avukatların cezaevlerinde yaşadığı sorunları ve kurul çalışmalarını anlattı.
Paneli, Ankara Barosu Saymanı Av. Hava Orhon, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özgen Hindistan ve çok sayıda meslektaşımız izledi.