SALTANATIN KALDIRILIŞININ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!

Saltanat; gösterişinde baskı, zenginliğinde ve sarayında zulmün olduğu, tekçi anlayışın bütün insanlığı boyunduruk altına aldığı, insanlığın tarihsel momentlerinde eşitlikten ve özgürlükten uzak süreçlerin yaşanmasına sahne olmuş, kötücülüğün ve karanlığın en süslü tahtıdır. Keyfilikten öte hiçbir insani ve yaşamsal gelişimin varlık kazanmadığı tarihin en tozlu ve kara sayfası, kula kulluğun en acı trajedisidir.

Saltanatın kaldırılmasının 96. yıldönümünde, bizleri saltanatın; adaletsiz, keyfi ve buyurucu tahakkümünden kurtarıp, özgür yarınlarımızı vicdanımızın ve aklımızın doğrultusunda ellerimize almamıza olanak sağlayıp, başı dik bireyler olarak varoluş zemini ve sığınağında ve karanlığa savaş açmamızda sorgulayan ve eleştirici cesaretin bütünlüğünü içinde barındıran aydınlanma isyanının prensiplerini bizlere kazandıran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm Cumhuriyet kahramanlarını özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz.

ANKARA BAROSU