SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ YAPILDI

Ankara Barosu ile "sensizolmaz hareketi" tarafından ortak düzenlenen Sandık ve Seçim Güvenliği Eğitimi, 12 Haziran Salı günü, Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde (ABEM) gerçekleştirildi.

Bilgilendirme amaçlı yapılan eğitimin açış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran yaptı. Eğitime konuşmacı olarak Av. Mehmet Gülerman katıldı.

Seçimde sandık güvenliğinin avukatlar tarafından nasıl sağlanması gerektiğine ilişkin bilgilerini paylaşan Gülerman, seçim güvenliği çerçevesinde avukatlarının rolüne dönük Türkiye genelinde bilinç yaratıldığını söyledi. Seçim günü oylara sahip çıkmanın ciddiyetine vurgu yapan Gülerman, "Vatandaşlarımızın seçim dediğimiz mefhumun, sadece bir pazar günü oylarını kullanıp, günün geri kalanını aileleriyle piknikte geçirdikleri bir gün olarak değil, başından sonuna yasal mevzuatın onlara tanıdığı tüm hak ve yetkileri kullanarak oylarına sahip çıkmaları gereken bir süreç olduğu bilinci oluşturmaya çalıştık" dedi. Gelinen noktada bu bilincin oluştuğunu ifade eden Gülerman, oyların güvende olmadığı önyargısının kırılmasında çaba harcanılmasının önemine dikkat çekti.

Eğitimde, sandık kurulu kimlerden oluşurdan müşahitin görevlerine, avukatların seçimde nasıl davranacağından usulsüzlük üzerine neler yapılması gerektiğine kadar seçime yönelik pek çok konu hakkında bilgi verildi.

Eğitim programını, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan izledi.