SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ YAPILDI

23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin olarak seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması noktasında “Her sandığa bir avukat” projesine destek için sandık başında görev alacak meslektaşlarımıza “Sandık ve seçim güvenliği” eğitimi verildi.

19 Haziran 2019 Salı günü Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı. Eğitime konuşmacı olarak Av. Sercan Aran katıldı.

Eğitimde ilk olarak, sandık kurulunun kimlerden oluştuğu, sandık müşahidinin yetkilerinin neler olduğu, seçim gününe nasıl hazırlanılması gerektiğine yönelik bilgiler paylaşıldı. Eğitimin devamında gün içerisinde karşılaşılması muhtemelen sorunlar ve çözüm yöntemleri ve şikayet usulü üzerine anlatımlar gerçekleştirildi.

Son bölümde ise örnek oy pusulası üzerinden oy sayım döküm işleminin nasıl yapılması gerektiği, geçerli oy, geçersiz oy ve hesaba katılmayan oyların neler olduğu anlatıldı.

Eğitimi, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir, Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel ile Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Zafer Doğan Bilgin, Av. Meltem Akyol ve Av. Burcu Mine Gargın izledi.