SİNCAN’DAKİ 4 CEZAEViNDE ATIL AVUKAT GÖRÜŞME ODALARI KULLANIMA AÇILDI

Sincan’daki Ankara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan T Tipi, 1 Nolu L Tipi, 2 Nolu L Tipi ve 2 Nolu F Tipi cezaevlerindeki atıl avukat görüşme odaları kullanıma açıldı.

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, avukatların cezaevlerinde yaşadıkları sorunların çözümü için Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’i 23 Eylül 2016 Cuma günü makamında ziyaret etmişti.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, bastırılan darbe girişimi sonrasında avukatların cezaevlerinde yaşadıkları sorunların kaynakları ve çözüm önerileri iletilmişti.

Ziyarette, avukatların cezaevlerindeki müvekkilleriyle görüşebilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldıkları vurgulanmış; bu sorunun giderilmesi için gerekli önlemlerin alınması; avukatların ihtiyaçlarını giderilebilmesi için cezaevlerinde uygun ortamların hazırlanması talep edilmişti.

Ankara Barosu’nun bu talebine olumlu yanıt veren Adalet Bakanlığı, Sincan’daki dört cezaevinde atıl durumdaki avukat görüşme odalarını da kullanıma açtı.

Avukatlar artık T Tipi Cezaevi’ndeki 8, 1 Nolu L Tipi Cezaevi’ndeki 7, 2 Nolu L Tipi Cezaevi’ndeki 6 ve 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki 6 görüşme odasında müvekkilleriyle görüşebiliyorlar.

TARİH: 20 Aralık 2016