TAŞINMAYA KARŞI ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPILDI

Ankara Barosu Başkanlığı, Sıhhiye’deki Ankara Merkez Adliyesi'nin bir bölümünün taşınmasına karşı atacağı adımları, ortaya koyacağı tavır ve eylemleri belirlemek amacıyla Ortak Akıl Toplantısı düzenledi.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) 7 Aralık 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, Saymanı Av. Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Av, Hamit Baykara, Av. Ayşe Köseyener, Av. Kemal Koranel, Av. Şırahbil Emre Acer, Av. Birgül Tavşan Kayıran ve Av. Çağrı Ayhan Şenel ile Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı.

Toplantıya katılan meslektaşlarına taşınmaya karşı bugüne kadar attığı adımlar hakkında bilgi veren Ankara Barosu Yönetimi, bundan sonra atılması gereken adımlarla ortaya konacak tavır ve eylemler için meslektaşlarının önerilerini dinledi.

Toplantıda meslektaşlarımız tarafından ortaya konulan öneriler;

-Hukuki ve eylemsel faaliyetlere geçilmesi; gerekirse konuyla ilgili bir komisyon kurulması ve bu komisyonun hukuki ve eylemsel faaliyetleri örgütlemesi.

-Türkiye Barolar Birliği’nin de sürece katılması sağlanarak sosyal medyanın etkin kullanımı ile sivil toplum örgütlerinin ve özellikle Sıhhiye esnafının desteğinin alınması.

-Kolektif ve düzenli toplantılar yapılarak, özellikle seçime katılan grup temsilcileriyle görüşülerek konunun avukatlara ve topluma duyurulması; yapılacak eylemlerde ortak hareket edilmesi.

-Sokak eylemleri ve gerekirse CMK ve Adli Yardım hizmetlerinin yavaşlatılması veya durdurulması.

-Basın ile işbirliği, anket çalışması ve imza kampanyası yapılması; gerekirse ofis ofis gezilerek avukatlara durumun açıklanması şeklindedir.

Baromuz tarafından öneriler değerlendirilmekte olup; meslektaşlarımız, konuyla ilgili görüş ve önerilerini oneri@ankarabarosu.org.tr adresine iletebilirler.

TARİH: 7 Aralık 2016

YER: ABEM