YOLU YOLUMUZDUR!

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü sebebiyle Ankara Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. 10 Kasım 2018 Cumartesi saat 09:05’te gerçekleşen törende, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve meslektaşlarımız ile Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Başer hazır bulundu.

Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Adliyesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene katılanlar saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı’nı söylediler.

Törenin bitiminde Anıtpark’a geçildi. Parkta, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ile beraber konuşma yapıldı.

Ankara Barosu adına Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan konuştu.

Sağkan şunları söyledi:

“Bugün Mustafa Kemal’i anmıyoruz. Anmak  değil bu yaptığımız. Sadece varlığını daha derinden hissetmek.

Çünkü Mustafa Kemal yaşamın her alanında vardı, halen var ve sonsuza kadar var olacak.

Cumhuriyete, devrimlerine, manevi şahsiyetine, heykellerine saldırıyorlar. Değersizleştirmeye, toplumsal bellekten silmeye çalışıyorlar. Saldıranlar alçaldıkça o aklımızda, vicdanımızda daha da yükseliyor.

80 sene önce aramızdan ayrıldı ve sonsuza dek yaşayacak. Çünkü bizim saatlerimiz hep 9’u 4 geçiyor.

Ankara Barosu olarak Cumhuriyetin ve devrimlerinin bekçisiyiz.

Yolu yolumuzdur.”

Konuşma sonrasında, Anıtkabir’de Atamızın huzuruna çıkıldı.